T r a n s l a t o r

Servicii

Servicii traducere

Va punem la dispozitie servicii complete de traduceri autorizate, legalizare, supralegalizare (apostile), servicii de curierat in tara si in strainatate.

Traduceri autorizate

Traducerile autorizate reprezinta traducerile din si in domeniul solicitat de client si efectuate de catre un traducator autorizat. Acestea poarta ștampila si semnatura traducatorului, care certifica .

Oferim traduceri autorizate la cele mai inalte standarde din si in limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, catalana, portugheza, greaca, in urmatoarele domenii si pentru urmatoarele tipuri de documente:

Traduceri tehnice
manuale tehnice; - instructiuni de folosire produse; - brosuri de prezentare produse;- documentatie necesara pentru participare la licitatii; - caiete de sarcini;- documentatie de protectia muncii;

Traduceri juridice
documente notariale; sentinte civile si penale, legislatie europeana, traducere legi, ordonante, normative; contracte;

Traduceri economice/comerciale
acte constitutive societati; bilanturi, documente contabile si fiscale;

Traduceri medicale
diagnostice; analize/examene medicale, fise medicale, referate medicale; scrisori medicale; bilete de externare; retete medicale; prospecte medicamente;

Traduceri acte scolare
diplome de studii, foi matricole, programe analitice, planuri de invatamant;

Echipa translatori la birou

 

Traduceri acte auto:
Traducerea actelor auto necesare pentru inmatricularea autoturismelor in Romania. Biroul nostru efectueaza traduceri de acte auto pentru urmatoarele limbi: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, catalana, portugheza, olandeza, bulgara, rusa, greaca.
Actele necesare pentru inmatricularea unui autoturism in Romania sunt urmatoarele:

 • Factura/contract de vanzare-cumparare;
 • Talonul masinii;
 • Cartea tehnica a masinii;

Traduceri situri web
Tradureri website-uri din diverse domenii de activitate.

Traduceri legalizate

Oferim serviciul de legalizare notariala la cererea clientului numai pentru traducerile efectuate de traducatorii colaboratori ai biroului nostru. In urma intrarii in vigoare a noului regulament al notarilor publici, pot fi efectuate legalizari numai dupa documente oficiale prezentate biroului nostru in original.

Oferim servicii de traduceri legalizate pentru urmatoarele tipuri de documente:
Documente de identitate (certificat de nastere, carte de identitate, pasaport, permis de conducere, certificat de casatorie);
acte de studii (diplome de studii, foi matricole, programe analitice, planuri de invatamant).
Traduceri pentru orice tip de document care poate fi legalizat de catre notarul public.

Servicii de interpretariat

Punem la dispozitie interpreti la Oficiul Starii Civile pentru oficierea de casatorii sau la birouri notariale pentru semnarea de documente oficiale. La cerere punem la dispozitie interpreti si pentru alte activitati. Pretul va fi stabilit in functie de activitate si include si timpul de deplasare a interpretului.

Servicii de curierat

La cererea clientilor nostri care stau in strainatate punem la dispozitie serviciul de livrare prin curier, prin serviciul de curierat ales de client (Atlasib, DHL, etc).
Oferim traduceri tehnice din si in urmatoarele limbi: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola.

 • Legalizarea notariala a traducerilor
 • Supralegalizarea documentelor cu Apostila (Conventia de la Haga)

Apostile (Aplicare Apostile – Conventia de la Haga 1961)

Apostilarea reprezinta supralegalizarea documentelor, fiind o ștampila care atesta veridicitatea actului, a semnaturii si a stampilei, calitatea persoanei care a semnat actul si esteaplicata de catre statele semnatare ale Conventiei incheiate la Haga la 05.10.1961.

Apostila dovedeste ca actul pe care a aplicat respecta cerintele de validitate prevazute de un stat. Lista actualizata a statelor semnatare a Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, Haga 1961, se gaseste la adresa: https://www.hcch.net/en/instruments/conventions/status-table/?cid=41

In Romania Apostila se aplica de catre Prefecturi, Tribunale si Camera Notarilor. Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati pagina web a Ministerului de Justitie www.just.ro, a Ministerului Afacerilor Interne www.mai.gov.ro si situl Uniunii Notarilor www.uniuneanotarilor.ro.

Documentele emise in strainatate pot fi apostilate doar in tara in care actul a fost emis.

Servicii pentru diaspora

Pentru cetatenii romani din strainatate care doresc sa evite deplasarea in Romania, obtinerea documentelor necesare in cel mai scurt timp posibil evitand birocratia din tara noastra, punem la dispozitia clientilor nostri servicii de consiliere gratuita si realizam, in baza unei imputerniciri, toate procedurile necesare pentru obtinerea documentelor in Romania. PROCURA SPECIALA va trebui sa fie eliberata de Autoritatea Consulara din tara de rezidenta sau de un birou notarial. Procura notariala pentru a putea fi recunoscuta de autoritatile din Romania va trebui sa fie apostilata de autoritatea competenta din tara respectiva.

Lista serviciilor:

 • Obtinere acte de stare civila din Romania
 • Obtinere duplicat al Certificatul de divort din Romania
 • Obtinere Cazier Judiciar din Romania
 • Obtinere certificat de celibat din Romania
 • Obtinere acte de studii din Romania
 • Vizarea la CNRED (Ministerul Educatiei) sau Inspectoratul Scolar a actelor de studii din Romania si apostilarea acestora;
 • Obtinere Certificat de conformitate de la Ministerul Sanatatii
 • Obtinere Adeverinta de Conformitate a Studiilor cu Directivele Uniunii Europene (CNRED)
 • Echivalarea in Romania a studiilor efectuate in strainatate de cetatenii romani;
 • Transcrierea Certificate de Casatorie, Nastere sau Deces emise de Autoritatile Straine in Registrele de Stare Civile
 • Inscrierea Divortului pronuntat in Strainatate in Registrele de Stare Civila din Romania
 • Preschimbarea permiselor de conducere romanesti
 • Supralegalizarea actelor emise in Romania;
 • Supralegalizarea (cu Apostila de la Haga) documentelor eliberate in strainatate

 

Pentru a beneficia de serviciile noastre ne puteti contacta la adresa de mail si in cel mai scurt timp posibil veti primi toate detaliile privind procedurile cerute, timpul de procesare si costurile aferente. Dupa incheierea operatiunilor, actele dvs. vor fi transmise prin modalitatile de curierat alese de comun acord.

Alte servicii

 • Tehnoredactare
 • Transcriere dupa inregistrari audio;

Traducatori cu experienta, autorizati de Ministerul de Justitie

Servicii profesiopnale de traducere !

Profesionalism

Calitate

Rapiditate

Clienti multumiti